İnstagram takipçi kasma yolları

Aylık 800 milyon aktif kullanıcı sayısına ulaşan instagram‘ı eğer kullanmıyorsanız çok şey kaçırıyorsunuz. Neden mi; özellikle instagram kullanıcılarının demografik yapısı göz önünde bulundurulduğunda instagram ürün ve şirketiniz için kullanabileceğiniz çok anlamlı bir platform haline geldi. Siz de instagram da başarılı olmak için aşağıdaki stratejileri mutlaka uygulamalısınız.

1. Başka kullanıcılarla iletişim kurun, networking yapın
instagram da takipçi kazanmanın yolu alanınızda tanınmaya bağlıdır. Çesitli toplantı ve etkinliklere  giderek insanlarla tanışırken  aynısını instagram’da neden yapmayalım? Instagram kullanıcılarının paylaşımlarını beğenerek ve yorumlar yazarak baskaları tarafından görünme şansınız artar ve bu durum takipçi kasmanızı sağlar.
2- Çalışanlarınızın ve çalışma ortamınızın fotoğraflarını paylaşın 
Yaptığınız iş ile alakalı günlük koşuşturmacaları ve etkinlikleri de takipçilerle paylaşabilirsiniz. Ancak bunu yaparken çalışanlarınızdan iznini alın. Şirketinizin pozitif imajı açısından çalışanların mutlu fotoğraflarını paylaşmanız daha çok kişi tarafında beğenilmenizi sağlar.
3. Özgün paylaşımlar
Sadece size ait paylaşımlar yapın. Ürünleriniz ile alakalı dikkat çekici paylaşımlar sizi rekabette ön plana çıkaracaktır. 
4. Grafikler paylaşın
Bazı ürünler için grafik veya karikatür paylaşmakta takipçilerin dikkatini çeker. Eğer marka imajınız buna uygunsa böyle bir paylaşım yapabilirsiniz yoksa atlayın.
5. Hikaye ve Canlı yayın
İnstagram'ının da özelliklerini kullanarak takipçilerinizin ilgisini mutlaka çekebilirsiniz.Belli aralıklarla hikaye paylaşma ve canlı yayın yapmayı unutmayın. 
6. Hashtag, hashtag, hashtag
Sadece popüler etiketler değilde ilgili başlıca göndere çıkabileceğiniz etiketler kullanın. Hatta kendi etiketinizi oluşturup insanlarında bu etiketi kullanmasına teşvik edebilirsiniz. 
7. Instagram hesabınızı Facebook’da paylaşın
Facebook sayfanız varsa burada instagram hesabınızı ekleyebilir ve instagram paylaşımlarınızı facebook’da da yapabilirsiniz. Facebook sayfasını sonradan ekleyebilirsiniz. 
8. Instagram profiliniz güncel olsun
Instagram’a yüklediğiniz fotoğraflar kadar diğer önemli bir noktada instagram profilinizdir. Etkili bir profil yazısı oluşturabilmeniz için 150 karakter hakkınız vardır. Dolayısı ile insanlara sadece kim olduğunuzu değil, nelerden hoşlandığınızı ve ilgi alanlarınızı da yazın ve paylaşın. 
9. Çeşitli platformlardan instagram hesabınıza trafik oluşturun
Websitesi, youtube kanalı veya diğer sosyal medya platformlarından takipçi kazanabilirsiniz. 
10. Paylaşımlarınıza ilgi çeken fotoğraf paylaşın
Instagram tamamen sanal görsellik üzerine kurulmuş bir platformdur. Dolayısı ile takipçilerinizin ilgisini devam ettirmek için düzenli paylaşımlar yapmanız gereklidir.
etiketler: instagram takipçi kasma yolları

Yorumlar

Yorum Gönder